Siirry sisältöön

Yhdessä ulos ulkoilupulasta

Kuva: Pauliina Rökman © Ikäinstituutti.

Kuva: Pauliina Rökman © Ikäinstituutti.

Hangossa on iso joukko vapaaehtoisia ulkoiluystäviä. He käyvät itsenäisesti ulkoilemassa kotona asuvien ikäihmisten kanssa. Lisäksi palvelutaloissa kokoontuu ulkoiluryhmiä, joissa vapaaehtoisten apu on korvaamatonta.

Vapaaehtoisia on löydetty erilaisista tapahtumista sekä yhdistysten kautta. Kunnan liikuntatoimi ja perusturva järjestävät säännöllisesti koulutuksia uusille ulkoiluystäville. Toiminta on mukavaa ja yhteisöllistä, ja lisäksi vapaaehtoisista pidetään kaupungin puolesta hyvää huolta. Heille järjestetään tapaamisia, retkiä ja mukavaa yhdessäoloa. Niinpä sana on kiirinyt ja ulkoiluystävätoimintaan on paljon tulijoita.

”Saan tietysti raitista ilmaa ja kävelyä. Ilman tätä kävelyä en pystyisi kävelemään ollenkaan”, toteaa eläkeläinen Pertti, joka on liikkeellä ulkoiluystävä Heikin kanssa. On tärkeää, että tuntee sen, kenen kanssa ulkoilee, niin tietää, mitä metkuja on olemassa.

Ikäinstituutti järjestää Ulkoiluystäväksi iäkkäälle -kouluttajakoulutuksia. Niihin osallistuneet järjestävät paikallisia ulkoiluystäväkoulutuksia.

Haluaisitko sinä ryhtyä iäkkään ulkoiluystäväksi? Katso, kuka koordinoi ulkoiluystävätoimintaa paikkakunnallasi

Teksti: Heli Starck