Siirry sisältöön

Seurakuntiin ja uskonnollisiin yhteisöihin

Monet seurakunnat ja uskonnolliset yhteisöt järjestävät vapaaehtoistoimintaa ja koulutusta vapaaehtoisille. Tässä esitellään joitakin esimerkkejä valtakunnallisesta ja paikallisesta vapaaehtoistoiminnasta.

Suomen evankelis-luterilainen kirkko 

Suomen evankelis-luterilaisen kirkon seurakunnissa ja järjestöissä on monia tehtäviä, joihin ei tarvita erityiskoulutusta – innokas mieli ja auttamishalu riittävät hyvin. Voit mennä mukaan esimerkiksi ystävätoimintaan ja toimia ystävänä ja tukihenkilönä yksinäiselle vanhukselle.

Helsingin evankelis-luterilaiset seurakunnat

Helsingin seurakuntien toimintaan kuuluu lähimmäispalvelu, tukihenkilötoiminta, kerhotoiminta, virkistystoiminta, vapaaehtoiskoulutus, talkoot ja puhelinauttaminen.

Lappeenrannan evankelis-luterilaiset seurakunnat

Lappeenrannan  seurakunnat tarjoavat erilaisia tehtäviä esimerkiksi yksinäisen ystävänä, ystäväkerhon vetäjänä tai yhteisvastuu -kerääjänä vapaaehtoistoiminnasta kiinnostuneille.

Rovaniemen evankelis-luterilainen seurakunta

Rovaniemen seurakunta tarjoaa monenlaisia mahdollisuuksia vapaaehtoiselle. Lähimmäispalvelussa voit toimia ystävänä tuen tarpeessa olevalle lähimmäiselle ja vapaaehtoisena Ruokapankissa. Helmikammari on ikääntyneiden kohtaamispaikka, jossa vapaaehtoisille on muun muassa tupaemännän ja -isännän sekä ryhmänvetäjän tehtäviä. Myös Tilkkutäkki eli Rovaniemen seurakunnan vapaaehtoiset tarjoaa erilaisia vapaaehtoistehtäviä.

Tampereen evankelis-luterilaiset seurakunnat

Tampereen  seurakuntien vapaaehtoisena voit toimia muun muassa vanhuksen ystävänä tai ruokanyssen avustajana. Mummon Kammari on vapaaehtoisen vanhustyön keskus ja kaikenikäisille avoin kyläpaikka Tampereella. Siellä voit vapaaehtoisena esimerkiksi toteuttaa tuokioita tai käyttää kädentaitoja vanhusten hyväksi.

Vapaaehtoistyo.fi

Vapaaehtoistyo.fi on netissä toimiva vapaaehtoispankki, jonka sivuilta löydät seurakuntien ja näiden yhteistyökumppaneiden tarjolla olevia vapaaehtoistehtäviä.

Suomen ortodoksinen kirkko

Seurakuntien vapaaehtois- ja muusta toiminnasta löytyy tietoja kunkin seurakunnan omalta nettisivulta.

Pelastusarmeija

Pelastusarmeijassa on mahdollista tehdä monenlaisia vapaaehtoistehtäviä. Osa on hetken kestäviä, osaan voit sitoutua pidemmäksi aikaa. Joihinkin tehtäviin tarvitsee koulutuksen, jonka Pelastusarmeija järjestää, joihinkin taas pääsee mukaan ilman koulutusta.