Siirry sisältöön
Kuva: Ossi Gustafsson © Ikäinstituutti.

Kuva: Ossi Gustafsson © Ikäinstituutti.

Avuksi kotiin ja asioille

Voit tarjota apua arjen pulmissa iäkkäälle hänen kotonaan tai asiointiapuna toimien. Pienissä kodin töissä auttaminen voi olla arvaamattoman suureksi iloksi! Asiointi- ja kotiapua voi hyvin tarjota myös keikkaluonteisesti.

Avuksi asioille

Iän myötä arjen toimintaa koskevan avun tarve lisääntyy. Ikääntynyt voi tarvita apua esimerkiksi lähtiessään asioimaan kaupungille. Vapaaehtoisena voit saattaa iäkkään laboratorioon tai lääkärin vastaanotolle, käydä kauempana sijaitsevassa kaupassa tai kampaajalla tai hakea hänet kyläjuhliin tai eläkeläiskerhoon.

Avuksi kotiin ja pihalle

Erilaiset yritykset ja yhdistykset tarjoavat maksullista koti- tai talkkariapua. Kaikilla iäkkäillä ei kuitenkaan ole siihen mahdollisuutta joko pienten tulojen vuoksi tai siksi, että palveluita ei ole saatavilla omalla paikkakunnalla. Siksi myös vapaaehtoiselle, kodin ja lähiympäristön hoitoon liittyvälle naapuriavulle on jatkuva tarve. Naapurina voit toki toimia iäkkään apuna myös ilman järjestöjen tukea, kuten on aina ollut tapana. Erilaiset asukas- tai kyläyhdistysten sivustot sekä Facebook-ryhmät ovat hyödyllistä selattavaa naapuriavun tarjoamista harkitsevalle.