Siirry sisältöön
Kuva: FotoFuusio © Ikäinstituutti.

Kuva: FotoFuusio © Ikäinstituutti.

Liikkumaan ja ulos

Ulkoilu ja liikkuminen virkistää kehoa ja mieltä. Vapaaehtoisena voit ryhtyä ikääntyvän ulkoiluystäväksi, senioritanssiohjaajaksi tai vertaisohjaajaksi ikäihmisten liikuntaryhmiin.

Ulkoiluystävä tai liikuntaluotsi

Ulkoiluystävän kanssa ikääntynyt voi liikkua turvallisesti. Ulkoilu tapahtuu ikääntyneen ehdoilla ja hänen voimavarojensa mukaan. Liikuntaluotsi lähtee kuntoilukaveriksi ikäihmisen kanssa, jos yksin liikkuminen tuntuu tylsältä tai vaikealta. Luotsina voit lähteä ikääntyneen kanssa kuntoilemaan kaupungin kuntosaleille, kävelylenkille, retkelle puistoon, luontopolulle tai metsään.

Vertaisohjaaja

Vertaisohjaajat ovat ikääntyviä, jotka ohjaavat iäkkäiden liikunta- ja toimintaryhmiä. Vertaisohjaajana voit ohjata muun muassa voimaharjoittelua kuntosalilla, yhteisiä kävely- ja liikuntaryhmiä taloyhtiöissä tai kokonaisvaltaista hyvinvointia lisääviä eläkevalmennusryhmiä eläkeläis- ja kansanterveysjärjestöissä. Vertaisohjaajana voit myös toimia ikääntyneen henkilökohtaisena liikuntakaverina ja kannustaa häntä omatoimisessa liikkumisessa.

Senioritanssiohjaaja

Senioritanssi on ikääntyneille kehitetty eurooppalainen liikuntamuoto, josta voivat nauttia liikkumiskyvyltään erilaiset ihmiset. Tansseja voi tanssia seisten tai istuen eikä aloittaminen edellytä tanssitaustaa. Senioritanssit ovat rentoja seuratansseja, joilla kullakin on oma nimi, koreografia, luonne ja musiikki. Senioritanssiohjaajaksi voi kouluttautua kuka tahansa senioritanssista kiinnostunut. Koulutuksia järjestävät Ikäinstituutti sekä diplomikurssin käyneet aluekouluttajat.