Siirry sisältöön
Kuva: Siri Sipilä © Ikäinstituutti.

Kuva: Siri Sipilä © Ikäinstituutti.

Nauttimaan kulttuurista

Vapaaehtoisena voit lähteä iäkkään kanssa monenlaisiin kulttuuririentoihin, kuten teatteriin, konserttiin tai urheilutapahtumaan. Voit myös toimia vetäjänä vaikka kädentaitoryhmässä. 

Kulttuurikaverina

Kulttuurikaverina voit olla avuksi ikääntyneelle, jolle kulttuuritapahtumaan lähtemisen kynnys on korkea, jota yksin lähteminen ei houkuttele tai joka tarvitsee apua liikkumisessa. Kulttuurikaveri on kulttuuritarjontaan perehtynyt koulutettu vapaaehtoinen, joka voi lähteä seuraksi esimerkiksi museoon, kirjastoon, konserttiin tai teatteriin.

Jos olet kiinnostunut lukemisesta tai kirjoittamisesta, voit toimia vapaaehtoisena lukuystävänä tai kirjeen kirjoittajana. Voit kirjoittaa ystävällisiä ja voimauttavia kirjeitä, joiden tarkoituksena on ilahduttaa yksinäisiä ikäihmisiä ja rohkaista heitä luottamaan selviytymiseen myös vaikeissa elämäntilanteissa. Voit myös lahjoittaa lukuhetken ikääntyneelle ja lukea hänelle ääneen yhdessä sopimaanne teosta. Lukemishetken luonteen ja pituuden voit määritellä itse.

Ryhmänvetäjänä

Voit toimia ryhmänohjaajana muun muassa palvelukeskusten kuoro- ja teatteriryhmissä tai lausunta- ja kirjallisuuspiireissä. Voit myös käydä lukemassa ikääntyneiden ryhmille päivä- ja palvelukeskuksissa sekä hoivakodeissa.