Siirry sisältöön

Liikkuminen ja ulkoilu

Vapaaehtoisena voit ryhtyä esimerkiksi liikuntaluotsina liikunta- ja ulkoilukaveriksi tai vertaisohjaajaksi ohjaamaan liikunta- ja toimintaryhmiä.

Liikuntaluotsiksi. Liikuntaluotsin voi pyytää kaveriksi Tampereella, jos yksin lähteminen liikunnan pariin tuntuu tylsältä tai vaikealta. Luotsina voit lähteä ikääntyneen kanssa kuntoilemaan kaupungin kuntosaleille, kävelylenkille, retkelle puistoon, luontopolulle tai metsään. Liikuntaluotsit vetävät myös kävelyryhmiä eri puolilla kaupunkia. Voit myös toimia pyöräluotsina ja kyydittää henkilöitä kaupungin riksapyörillä. Luotsit ovat Tampereen kaupungin kouluttamia vapaaehtoisia.

Puistokummi on helsinkiläinen tai muu lähikuntalainen, joka toimii Helsingin yleisillä viheralueilla vapaaehtoisena. Työ voi olla esimerkiksi roskien siivoamista, kitkemistä, haravointia, kesäkukkien, ruusujen ja pensaiden hoitoa. Puutarhatyö on palkitsevaa, sillä se lisää viheralueiden kauneutta. Lisäksi työskentely ulkoilmassa edistää terveyttäsi.

Senioritanssiohjaajaksi. Senioritanssi on ikääntyneille kehitetty eurooppalainen liikuntamuoto, josta voivat nauttia liikkumiskyvyltään erilaiset ihmiset. Senioritanssit ovat rentoja seuratansseja, joilla kullakin on oma nimi, koreografia, luonne ja musiikki. Senioritansseja voi tanssia seisten tai istuen eikä senioritanssin aloittaminen ei edellytä tanssitaustaa.  Voit tulla ryhmään yksin tai yhdessä, eikä tanssissa ole väliä, oletpa mies tai nainen.

Vertaisohjaajana Oulun kaupungin KunnonLähde -toiminnassa ohjaat liikunta- ja toimintaryhmiä yli 65-vuotiaille oululaisille. Toimintaan kuuluu muun muassa kuntosalia, pallopelejä, jumppaa, keilausta, senioritanssia ja sauvakävelyä. Uusia vertaisohjaajia kaivataan myös mukaan esimerkiksi kuntosali-isänniksi ja -emänniksi, sekä ohjaajiksi jumppaan ja tuolijumppaan.

 

Katso myös muita vapaaehtoistehtäviä liikkumisen ja ulkoilun parissa